CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

1.12.09

Otroligt!!


Otroligt 1

:-(
Nya regler för sjukpenning
Enligt regeringens planer ska det i framtiden inte längre vara den förväntade inkomsten, alltså den kommande månadslönen gånger tolv, som avgör hur mycket Försäkringskassan betalar ut i sjuk- och föräldrapenning.
I stället ska summan baseras på den senaste tidens inkomster, uppger Dagens Nyheter.
För exempelvis en nyanställd student blir det ett hårt slag. Blir personen sjukskriven från sitt nya jobb riskerar personen att helt bli utan ersättning, om hon eller han inte har haft någon inkomst den närmaste tiden före anställningen. Även deltidsarbetande som gått upp i tid kommer i kläm, eftersom beräkningarna ska göras på deltidslönen och inte heltidslönen.Aftonbladet
:-)
(”En sjuk blir inte bättre av att ekonomin försämras”)
Aftonbladet igen
( De rödgröna vill göra det enklare för sjuka Syftet är att den arbetslöse eller sjuke tidigt ska få hjälp genom individuellt utformade handlingsplaner, och slippa bollas mellan olika myndigheter.)


Otroligt 2

:-(
WHO-rådgivare knutna till vaccinföretag
Världshälsoorganisationen WHO:s experter ska fungera som rådgivare för svininfluensa- och vaccinfrågor. Men frågan är hur opartiska de är. Flera av rådgivarna har kopplingar till läkemedelsindustrin, skriver Svenska Dagbladet.

:-)
( Aftonbladets läsare vill att WHO ska offentliggöra namnen i organisationens hemliga ”Emergency Committee”. )Otroligt 3

:-(
Larm om vanvård av svenska grisar
Grisarna är täckta av smuts och avföring - och äter på en död gris. Nu har 90 grisbönder polisanmälts, bland dem kändisbonden Karl-Petter Bergwall och Swedish Meats ordförande Lars Hultström. Varor från gårdarna kan nu spridas över hela landet - lagom till julhandeln. - Det är en katastrof, säger Margareta Thorgren, kommunikationsdirektör på Scan.


:-)
( Vägra vanvårdad gris på julbordet )

0 har något att säga: